A kampányról

A hozzánk jogi segítségért forduló családok történetei alapján indítottuk el a „Hiányzó emlékek” című kampánysorozatunkat. Magyarország legszegényebb vidékein élve ugyanis családok tömegeit szakítja szét a hatóság anyagi problémák miatt. Nem csak a közösen eltöltött idő tűnik el ilyenkor, hanem a közösen megélhető új emlékek, a gyermek életének legfontosabb pillanatai is; minden, amit egy szülő a gyermekéről tudhat, ahogyan megismerheti őt.

A kampány kezdetén ezt mutatjuk be többféle, innovatív eszközzel: az általunk képviselt családok történetét feldolgozó fotóalbum ugyanúgy a hiányzó emlékekre koncentrál, mint a szervezet által felkért művészek és közszereplők történetei (Bombera Krisztina, Jordán Adél, Hitka Viktória, Mácsai Pál), akik saját gyermekeikkel kapcsolatos élményekről, maradandó emlékekről mesélnek. A fotóalbumot és a kisfilmeket a vidéki nagyvárosokat felkereső országjárásunk során, valamint az interneten is megtekinthetik az érdeklődők.

A személyes találkozások során továbbá lehetőség nyílik az ügyben indított petíció aláírására, amit a részletes javaslatcsomagunkkal együtt szeptember 20-án a gyermekjogi világnapon adunk át a döntéshozók számára. Kövess minket figyelemmel, és segítsd munkánkat, hogy egyetlen gyermeket se szakíthassanak el a szegénység miatt családjától!

civil díj

abra